26 janvier 2012

curly hair inspiration

Pamenu, būdama visai mažytė, baisiausiai nekenčiau savo garbanų - jas kirpdavau ir mesdavau už radiatoriaus (;D). Ir augant tai praktiškai nepasikeitė, tik plaukų už radiatoriaus nemėčiau. Visais įmanomais būdais stengiausi juos išlaikyti tiesius, na, bent jau banguotus ir lygius, švelnius, glotnius. Tiesindavau, džiovindavau su apvaliu šepečiu, laikydavau surištus ir taip toliau ir panašiai. Aišku, nieko gero iš to nesigavo - tik krūvos plaukų bėdų, kol galiausiai natūralios garbanos, dėl sugadinto plauko paviršiaus, praktiškai išnyko, o liko tik išsipūtūsių nutriušėlių krūva. Galiausiai, man pabodo kiekvieną rytą atsikėlus minimum 10 minučių su jais terliotis, tad nusprendžiau, kad pabūsiu garbanotais. Ir štai problemėlė - po visų gadinimų, kaip ir minėjau, plaukučiai taip klusniai nebesisuko. Tad teko pasikliauti putų pagalba, bet man jos labai nepatinka, nes palieka tokį a la šlapumo įspūdį, kas man atrodo tikrai labai negražiai. O jeigu jau natūraliai plaukai ir susigarbanoja, tai per naktį susigula ir tos garbanos nebebūna jau tokios smulkios ir žavios.
Žodžiu, žadu paskirti ne vieną savaitę plaukučių reabilitacijai - balzamams, kaukėms, aliejukams, drėkinantiems purškikliams and so on.
Natūralios garbanės, gal turit kokių patarimų nuo savęs?
1
01

5 commentaires:

Dovilė a dit…

Tiesiog reikia atrasti produktus, kurie tiktų tavo plaukų tipui. Aš taip pat garbanota, todėl žinau ką tai reiškia, bet po ilgų paieškų galiausiai surandi, tai, ko reikia. Patarčiau sumokėti truputį daugiau už kai kuriuos produktus, pavyzdžiui kaukes ar balzamus, nes tada ir rezultatas bus geresnis. Taip pat, jei naudoji džiovintuvą ar tiesintuvą, būtinai naudok priemones, apsaugančias plaukus nuo karščio.
O šiaip džiaukis savo plaukais, garbanos-vertybė ;)

La Bombe a dit…

neesu natūrali garbanė, bet jei neprižiūriu plaukų, jie labai greitai išsausėja, tai irgi privalau daryt visokias kaukes. žinok nuostabūs dalykai yra aliejai visokie, turbūt nieko geriau ir nėra. pats geriausias iš visų turbūt būtų kokosų aliejus, nes jį plaukai labai greitai įsisavina, sugeria į vidų, todėl jis greičiau suveikia. bet šiaip pasakiški aliejai yra makadamijų riešutų ir avokadų. šiaip plaukų priemonės nekainuoja labai pigiai, bent 20 litų ant kokio serumo tikrai paliktum, o tie aliejai tikrai iki 20 kainuoja ir jų nemažai yra ten. maximose man rodos yra, bent jau aš "anira" firmos perku :) prirašiau čia aš ;DD nežinau ar padės bent kiek patarimas mano :)

Amanda a dit…

man paciai reik patarimu kaip savo nuo tiesintuvu sugadintus plaukus patvarkyt :D beje is to pirmo sakinio juokiaus gal minute ;DD

Everyone loves fashion a dit…

^
Patikek, as irgi :D Is tikruju, mano plaukai lengvai banguojasi, labiau tiesus, bet nevisiskai, tad siuo klausimu nelabai galiu kuo patirt :( Bet zinoma, as pati neapsisprendziu kuo noriu but :D Ar garbanotais plaukais, ar tiesiais :) Is tikruju, geriausiai saugoti ir puoseleti naturalius plaukus.. :)

Kotryna a dit…

same here! visad turejau labai ilgus plaukus, bet prisimenu budama dar pradinese sumasciau juos nusikirpti ir issikarpyti, tada dar nudazyti sruogelem ir pridaryti visokio kitokio bieso, nuo kurio plaukai pradejo banguotis, ko as siaubingai nemegau ir irgi tiesindavau, kol visiskai sugadinau ir situacija tapo labai panasi i taviske. ko gero iki pat vienuoliktos klases juos tiesinau kol galiausiai emiau pastebet, kad jie nezmoniskai trupa ir niekas nepadeda. zinok, esme ta, kad nesveikus plaukus, kad ir kaip nepatiktu ta mintis, turesi tiesiog ataugint, budu juos "pagydyti" nera, jie juk nebegyvi, viena karta pazeisti, tokie ir lieka, o siaip bandyk naudot svelnesnius sampunus ir laikyt aliejuose plaukus, tai pades jiems but kiek glotnesniems ir nedziovink ir netiesink.