21 octobre 2011



Pirmieji Romos įstatymai, Romos respublikos valdžios schema, punų karai; priežastys ir pasekmės... Tai yra praktiškai viskas ką aš šeštadienį-sekmadienį matau. Ačiū Dievui, bent penktadienį vakare galiu atsipūsti, nueiti į kavinę/barą, išgerti alaus (kurio anksčiau baisiai nemėgau - paradoksas) ir gal šiek tiek pašokti, kai jau esu truputėlį padauginus. Žodžiu, vienintelis mano išsigelbėjimas - lėbavimai penktadienį. Nes žinau, kad visą mielą savaitgalį, kai dauguma jūsų lankysitės plotukuose, važinėsit po parduotuves, ar šiaip būsit su savo mergaitėm - aš būsiu parimus prie savo istorijos konspektų ir mintyse kartosiu mantrą, kad vieną dieną man tai atsipirks.
O šiaip tai nelabai ir turiu ką gero, iš savo pusės, parašyti - na, tikrai dievinu ispanų ir prancūzų pamokas, bet man to pasirodė negana ir nusprendžiau pratęsti savo rusų kalbos mokymąsi - namuose nuo šiol to bandau mokytis savarankiškai ir su mamos pagalba. Ir apskritai, man viskas paskutiniu metu taip verčiasi aukštyn kojom... Žiauriai keičiasi pažiūros, nuostatos ir pan. Pvz. juk anksčiau rusų kalbos tiesiog nekenčiau. Arba vaikai. Dar visai neseniai jų taip žiauriai nemėgau, kad jeigu vienas būtų nukritęs priešais mane gatvėje ir būtų apsižliumbęs - paprasčiausiai būčiau skaniai nusijuokusi ir nuėjusi. Bet ir ši pažiūra pas mane pasikeitė. Nebejaučiu vaikams neapykantos, o kartais net pagaunu savę mąstančią apie savo ateities šeimą.
Nežinau, jaučiu čia istorijos kalimo įtaka.

bisous!

5 commentaires:

Everyone loves fashion a dit…

ohh kokia antra nuotrauka! turbut nukrisciau is grozio, jei pamatyciau gatveje tokia :D

neringa a dit…

zinok, as irgi jauciu!;D

Amanda a dit…

haha ta pati pagalvojau kai pamaciau antra nuotrauka :D o tau sekmes mokinantis :*

Beach at Night a dit…

Jetau praeis viskas su ta istorija, petikek galiausiai tos pastangos atsiperka kai gauni gea pazymi tavo pacios ir tevu sypsenom. :) Tai tas amzius kai laikas keistis. Per pastaruosius metus man tiek daug dalyku apsiverte aukstyn kojom, net baisu pagalvoti. Bet smagu zinoti kad nestovi sau vietoj savo kazkokiose nuostatu remuose.
Patikek ir mano daaznas savaitgalis yra dabar namie. Aisku kai vyksta kazkas geresnio rankos pacios kyla prie aukstakulniu ir raktu nuo namu. Bet patikek ne tu viena tokia. ;)

Jovita a dit…

Dabar skaitinėju tavo įrašus (senokai čia buvau apsilankiusi), tai net šypsena pasirodo mano veide. Negaliu atsistebėti kokie vis dėlto žmonės panašūs. Ta požiūrių kaita ir visa kita.. Kiekvienas žmogus praeina tą virsmų etapą. O kai paskaičiau sakinį apie vaikus,išvis kažkoks dežavu jausmas apėmė, pamaniau - taigi čia mano žodžiai pasakyti prieš metus :)