9 septembre 2011

trumpai

Toks mielas širdžiai ruduo! Lietingas dienas praskaidrina karšta arbata su medumi, antikinės literatūros perliukai, atrasti lietuvių kalbos knygoje, prancūzų kalbos pamokos ir taip vadinami langai, per kuriuos mėgstu su keliom klasiokėm surūkyti vieną kitą mėtinę L&M cigaretę ir pasidalinti nusiskundimais bei pasidžiaugimais dėl vienuoliktos klasės ir nenusistovėjusio tvarkaraščio. Bet kaip smagu, kai viskas dar taip nauja, neištirta ir nepaliesta!.. Tarkim, jau minėtos prancūzų kalbos pamokos - visuomet mano didžioji meilė buvo ispanų kalba, o prancūzų ėmiau tik todėl, kad neturėjau noro imti nei vokiečių, nei lotynų, o juolab tęsti rusų kalbos mokymosi. Ir dar dėl to, kad kalbos man gana gerai sekasi ir noriu šioje srityje būti kiek įmanoma labiau pasikausčiusi. Tai va, o grįžtant prie prancūzų - tai iš tikrųjų šiltų šilčiausiai nusišypsojau, kai gavome tokius lapus su prancūziškų raidžių tarimu ir kai pagaliau pirštais perbėgau per naują vadovėlį. Nežinau, šiaip niekuomet labai nedeklaravau didžiulės meilės šiai kalbai ar kultūrai, bet viskas, kas prancūziška, netikėtai ėmė patikti. Žodžiu, dabar tikrai su didžiausiu virpuliu širdelėje lauksiu kiekvieno trečiadienio ir ketvirtadienio vien dėl šių pamokų.

O šiaip, mielosios, nelabai ir turiu ką įdomaus papasakoti - viskas, ką kol kas patyriau, visiškai nesilygina su jūsų, kurios jau dauguma esate net baigę mokyklą, nuotykiais. Gyvenu tame pačiame mieste, lankau tą pačią gimnaziją - jokių esminių pokyčių, nebent tik tai, kad manau, jog pradedu įsimylėti šį rudenį.

bisous!

6 commentaires:

Karolina;* a dit…

žinai, kažkaip visada galvojau, kad tu dabar dešimtokė;D bet tikiuosi, kad tavęs laukia patys geriausi ir linksmiausi mokslo metai mokykloje;)

Greta a dit…

Žinai tie langai tikrai man patinka, atrodo laisva pamoka ramiai surukyti cigarete, išgerti kavos. Tik gaila, kad pirmadieniais man jų nera, o taip trūksta;/

neringa a dit…

geras, dar man atrodo niekada nebuvau pajauninta;D

neringa a dit…

Greta, va va butent, man irgi langai lyg koks poilsis nuo pamoku ;)

Amanda a dit…

o dieve 11 klase yra absoliutaus nieko neveikimo ir poilsio metai, atsvesk situs gerai nes 12 bus sunku :) bent jau man visi taip sake, o kolkas as dar pati 12 :)

Beach at Night a dit…

Kai pradejau mokytis prancuzu kalba pamilau viska kas buvo susije su Prancuzija. Be to sako kad labai gerai moketi prancuzu jei nori mokytis politikos ar tarpautiniu santykiu sferose.
Man sis ruduo pokolkas irgi visai mielas sirdziai toks gan garzus galiu pasakyti. Visai laukiu tu nukritusiu lapu ant zemes ir to tokio rytinio kvapo kai vedzioji ryte suni ir tau belekaip sala nosis. ;D